SW 16 - Scandinavian Winner 2016

Tuomarit esittäytyvät. Kuva: Pauli Araneva

Scandinavian Winner Show -kissanäyttely järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa 16.–17.4.2016. Aikaisemmin SW-näyttelyitä on järjestetty vain Ruotsissa ja Norjassa. Näyttelyn järjestelyistä vastasi Ruuhka-Suomen Rotukissayhdistys ry, ja se toteutettiin Helsingin Messukeskuksessa Eläinystäväni 2016 -tapahtuman yhteydessä. 

 


Voittajanäyttely poikkeaa jonkin verran tavallisesta kissanäyttelystä. Ensinnäkin ollakseen oikeutettu osallistumaan näyttelyyn kissan pitää olla saavuttanut tietyt näyttelytulokset: aikuisilla joko vähintään International Champion- tai International Premier -titteli, yksittäisinä näyttelytuloksina värin paras- tai tuomarin paras -tulos, tai pentu- tai nuorten luokassa viimeisen 13 kuukauden aikana saavutettu osallistumisoikeus. Pentu- ja nuorten luokassa vaatimukset ovat matalammat.

Yleensä kaksipäiväisessä näyttelyssä on molempina päivinä laatuarvostelu, jolloin molempina päivinä jaetaan sertit ja valitaan kategorian parhaat. Voittajanäyttelyssä ensimmäisenä päivänä on laatuarvostelut ja tuomarin parhaiden valinta, ja toisena päivänä paneeli, jossa valitaan voittajat. Tavallisesta näyttelystä poiketen myös kotimaisten kissojen SW-näyttelystä saamat sertit voidaan tarvittaessa laskea ulkomaan sertifikaateiksi. Kaikki Scandinavian Winner -näyttelyn voittajat saavat SW-tittelin, joka rekisteröidään kissan nimeen ja sukutauluun.

IP FI*Lolcat's Peter Pan. Kuva: Pauli Araneva.

IC FI*Lolcat's Willow Rosenberg. Kuva: Pauli Araneva.

Kevään ja kesän muita Regional Winner –näyttelyitä ovat Mediterranean Winner, joka järjestettiin Roomassa aikaisemmin huhtikuussa, sekä Riiassa kesäkuussa järjestetty Baltic Winner. Suomessa seuraava voittajanäyttely on World Winner syksyllä 2018.

Assistentit rivissä. Kuva: Pauli Araneva.

Scandinavian Winner -näyttelyn avaus oli juhlallinen: Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen tervehti näyttelyväkeä, ja Kissaliiton puheenjohtaja Veikko Saarela avasi näyttelyn. Tuomarit ja assistentit esiteltiin. Ohjelmassa oli myös musiikkia ja tanssia.  

 

Henry Hornell tuomaroi. Kuva: Pauli Araneva.

Näyttelyyn oli ilmoittautunut kaikkiaan lähes 800 kissaa, joista venäjänsinisiä oli viisitoista. Tuomarina venäjänsinisillä oli puolalainen Henry Hornell. 

 

Antheia Della Cebrosa, JW. Kuva: Pauli Araneva.

Muista Pohjoismaista venäjänsinisiä SW-tittelin tavoittelijoita ei ollut mukana, vaan ainoa ulkomainen kilpailija oli Italiasta saapunut nuorten luokassa kilpaillut naaras Antheia Della Cebrosa, JW. 

 

Sunnuntain paneeliin valittiin kaksi venäjänsinistä: kastraattiuros IP FI*Zarin Simply the Best sekä pentu FI*Tcarskii´dvorik Elmeri is for future. Myös muut kissat tulivat näyttelypaikalle sunnuntainakin, mutta niillä ei siis ollut arvosteluja.
 

IP FI*Zarin Simply the Best. Kuva: Pauli Araneva.

FI*Tcarskii'dvorik Elmeri is for future. Kuva: Pauli Araneva.


Kissanäyttelyissä on usein harrastajavalokuvaajia, jotka julkaisevat kuviaan netissä ja sosiaalisessa mediassa. SW16-jutun kuvat otti Pauli Araneva:
www.araneva.kuvat.fi
Facebook: Pauli Araneva Pet Photography
Instagram: Araneva.